(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
NADÝCHANÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK
Potřebné ingredience
1KG POLOH.MOUKY,2VEJCE,1DROŽDÍ(SYPANÉ LEPŠÍ)SUL,2ROHLÍKY,2DCLMLEKA
Postup přípravy
DO MOUKY VMICHÁME DROŽDÍ,SUL A VEJCE.
PAK PŘIDÁME TEPLEJŠÍ MLÉKO,VYPRACUJEME TĚSTO ,MLÉKO PŘILEJEME PODLE POTŘEBY JELIKOŽ TĚSTO MÁ BÝT VLÁČNÉ A CCA 10MINUT MUSÍME POŘÁDNĚ VYBOUCHAT!!
POŽÁDEJTE MANŽELA,MÁJÍ NATO VĚTŠÍ SÍLU.V TEPLE NECHÁME KYNOUT 1HODINU.
KE KONCI VPRACUJTE NAKRÁJENÝ ROHLÍK NA KOSTIČKY,
UDĚLÁME BOCHÁNKY ,NECHÁME VYKYNOUT A VYVÁLÍME KNEDLÍK ,A HODÍME DO VROUCÍ OSOLENÉ VODY A VAŘIME 10MIN.Z JEDNÉ STRANY A 10MIN.Z DRUHÉ STRANY PŘI VYNDAVÁNÍ KNEDLÍKY PROPÍCHNEM ABY SE NÁM NESRAZILI.
PODLE TOHO JAK VELKÉ KNEDLÍKY DĚLÁME SE NÁM JEJICH DOBA VAŘENÍ BUD PRODLUŽUJE NEBO ZKRACUJE,JINAK SE KNEDLÍK SRAZÍ UŽ VE VODĚ.
ČÍM HUSTĚJŠÍ TĚSTO UDĚLÁME TÍM JE KNEDLÍK TUHŠÍ,RADĚJI ŘIDŠÍ PŘÍKLAD JAKO NA BUCHTY...
MOC NA TOM ZÁLEŽÍ A ČASEM TO VYCHYTÁTE A PAK STOJÍ ZATO.
PAK PŘIDÁME TEPLEJŠÍ MLÉKO,VYPRACUJEME TĚSTO ,MLÉKO PŘILEJEME PODLE POTŘEBY JELIKOŽ TĚSTO MÁ BÝT VLÁČNÉ A CCA 10MINUT MUSÍME POŘÁDNĚ VYBOUCHAT!!
POŽÁDEJTE MANŽELA,MÁJÍ NATO VĚTŠÍ SÍLU.V TEPLE NECHÁME KYNOUT 1HODINU.
KE KONCI VPRACUJTE NAKRÁJENÝ ROHLÍK NA KOSTIČKY,
UDĚLÁME BOCHÁNKY ,NECHÁME VYKYNOUT A VYVÁLÍME KNEDLÍK ,A HODÍME DO VROUCÍ OSOLENÉ VODY A VAŘIME 10MIN.Z JEDNÉ STRANY A 10MIN.Z DRUHÉ STRANY PŘI VYNDAVÁNÍ KNEDLÍKY PROPÍCHNEM ABY SE NÁM NESRAZILI.
PODLE TOHO JAK VELKÉ KNEDLÍKY DĚLÁME SE NÁM JEJICH DOBA VAŘENÍ BUD PRODLUŽUJE NEBO ZKRACUJE,JINAK SE KNEDLÍK SRAZÍ UŽ VE VODĚ.
ČÍM HUSTĚJŠÍ TĚSTO UDĚLÁME TÍM JE KNEDLÍK TUHŠÍ,RADĚJI ŘIDŠÍ PŘÍKLAD JAKO NA BUCHTY...
MOC NA TOM ZÁLEŽÍ A ČASEM TO VYCHYTÁTE A PAK STOJÍ ZATO.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
7. 6. 2013, 17:58
Já dávám na 1 kg mouky (půl polohrubé a půl hrubé) 0,5 l mléka, 1 celé vajíčko a 1 žloutek, ostatní jak je v receptu. A k vaření, než knedlík vyndáte, píchněte do něj špejlí, pokud zůstane čistá, knedlík je vařený, pokud je na špejli nalepené těsto, ještě minutku vařte, pak opět zkuste, je to osvědčené, bez této zkoušky bych knedlík nevyndala.
Lukýšek
(upraveno)
18. 3. 2012, 17:11
Tak jsem dnes knedlíky zkoušela a z tohoto množství jsem měla dva naprosto famózně obrovský knedlíky. Mlíka jsem tam dala jednou tolik, než je uvedeno v receptu a ještě pořád jsem je měla trožšku tužší, ale to ještě vychytám. Na ty obry 10 minut z každé strany nestačilo, měla jsem je uvnitř trochu syrový, ale to taky příště napravíme. Možná zkusím příště udělat poloviční dávku a uvidíme. Každopádně děkuji za inspiraci a dám ještě vědět, jak dopadl druhý pokus. Míša
Eirene
(upraveno)
7. 6. 2013, 17:50
@Lukýšek